Nieuw in MULTIsignaal: De Inzage knop

31 maart 2022

Op initiatief van Judith van Schaik, convenantmanager regio Amsterdam, is er het afgelopen jaar hard gewerkt aan een nieuwe functionaliteit binnen MULTIsignaal, de Inzage knop. Dankzij de Inzage knop is het recht op inzage, conform AVG, voor ouders en jeugdigen vergemakkelijkt. Deze functionaliteit komt ook tegemoet aan bezwaren rondom de privacy zoals die door de 2e kamer zijn geuit in de motie op 7 december jongstleden.

Ons advies is deze inzage knop zoveel mogelijk in te zetten, zodat het voor de ouders duidelijk wordt dat jij je als professional zichtbaar maakt voor andere professionals. Door de Inzage knop te gebruiken kun je de gegevens op de cliëntkaart tonen, waarbij de gegevens van de betrokken professionals niet worden getoond. Op de cliëntkaart worden de betrokken organisaties getoond. En mooi meegenomen, je kan meteen de toestemming vragen om contact op te nemen met de reeds betrokken organisaties.

De Inzage knop is vanaf maart 2022 beschikbaar voor alle professionals die een signaal afgeven op een jeugdige uit de de gemeente Haarlem en de regio Amsterdam; gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland en Zaanstad.

Is dit ook iets voor jouw gemeente? Neem contact op met consultant@multisignaal.nl

Hier vind je een uitgebreide infographic met een voorbeeld van de cliëntkaart.