Verwijsindex Eemland

Het komt voor dat er meerdere professionals aan uw gezin hulp of begeleiding bieden. Het is belangrijk dat deze professionals dit van elkaar weten, want hulp werkt pas echt als professionals met elkaar afstemmen/ samenwerken en de problemen sámen met u oplossen. Daarom kunnen professionals in Eemland gebruik maken van de verwijsindex.

Deze index is een computersysteem waarin professionals kunnen vermelden dat zij betrokken zijn bij een kind/jongere van 0 tot 23 jaar. Het doel van de verwijsindex is om professionals die betrokken zijn bij een gezin met elkaar in contact te brengen om samen met u de best passende ondersteuning/begeleiding te bieden. Zo zorgt de verwijsindex voor overzicht, samenwerking en goede afspraken tussen de verschillende professionals en uw gezin.

In de verwijsindex staat geen inhoud, geen dossier! Een professional vermeld alleen dat hij of zij betrokken is en niet waarom. Zo wordt met de index alleen maar bijgehouden of er meerdere professionals op hetzelfde moment bij hetzelfde kind, dezelfde jongere of binnen hetzelfde gezin betrokken zijn. Voor iedereen die met jeugd te maken heeft is de verwijsindex een belangrijk stuk gereedschap. Meer informatie over de verwijsindex kunt u vinden in de folder voor de ouders/ verzorgers of de folder voor de jongeren.

Vragen

Heeft u als inwoner vragen over de Verwijsindex of wilt uw organisatie zich aanmelden?
Neem contact op met dhr. Van der Waal

Tel: 033-4695145

Mail: verwijsindex@amersfoort.nl

Gemeente aangesloten bij de de Verwijsindex regio Eemland

Amersfoort
Baarn
Bunschoten
Eemnes
Leusden
Soest
Woudenberg