Goeree-Overflakkee

Wat is de Verwijsindex?

De Verwijsindex is een systeem waarin professionals een signaal kunnen afgeven om hun zorg en/of betrokkenheid aan te geven bij een jongere in de leeftijd van 0 tot 23 jaar. Het doel van de Verwijsindex is om professionals die betrokken zijn bij een gezin met elkaar in contact te brengen om samen de best passende ondersteuning/begeleiding te bieden.

Hoe werkt het?

De professional noteert zijn (of haar) naam en functie in MULTIsignaal en daarbij dat hij (of zij) betrokken is bij het kind of de jongere. Als een andere professional ook een signaal afgeeft, ontstaat er een ‘match’. Er kan ook een match ontstaan met professionals die bij andere kinderen uit het gezin betrokken zijn. Na de match krijgen de professionals een berichtje met contactgegevens, zodat zij elkaar kunnen bereiken.

Vijf redenen om de Verwijsindex te gebruiken

  • Professionals komen vroeg in contact met andere betrokken professionals. Zij kunnen het kind of de jongere ondersteunen voordat er grotere problemen ontstaan.
  • De Verwijsindex matcht ook de professionals die bij het gezin van het kind of de jongere zijn betrokken: één kind, één gezin, één plan.
  • Professionals uit verschillende werkgebieden kunnen elkaar vinden: onderwijs, gezondheidszorg, welzijn, veiligheid.
  • De regionale verijsindexen zijn gekoppeld. Hierdoor kunnen kinderen of jongeren in beeld blijven als ze verhuizen of naar school gaan in een andere stad of dorp.
  • De Verwijsindex regelt het veilig en volgens de regels uitwisselen van informatie.

Vragen

Heb je vragen over de Verwijsindex neem dan contact op met de Helpdesk.

Tel: 0187-641747

Mail: helpdesk@multisignaal.nl

Wil jouw organisatie zich aanmelden?

Neem contact op met Esther Meijer

Tel: 14 0187

Mail: VIR@goeree-overflakkee.nl

Website: Goeree-Overflakkee

Inlooptrainingen

Voor professionals in de regio Goeree-Overflakkee worden er inlooptrainingen georganiseerd:

Donderdag 6 oktober van 10 – 11 uur
Maandag 7 november van 10 – 11 uur
Donderdag 8 december van 10 – 11 uur
Maandag 2 januari van 10 – 11 uur

Meld je aan via het inschrijfformulier

Casuïstiekbespreking

Deze online informatiesessie (max. 1 uur) is gericht op het leren met en van elkaar. Samen met professionals uit de domeinen Jeugdhulp, Jeugdgezondheidszorg, Gezondheidszorg, Onderwijs, Maatschappelijke ondersteuning, Werk & Inkomen en Politie & Justitie ga je in gesprek over geanonimiseerde casussen en eventuele uitdagingen of obstakels.

Maandag 14 november van 10 – 11 uur

Donderdag 12 januari van 10 – 11 uur

Maandag 13 maart van 10 – 11 uur

Meld je aan via het inschrijfformulier.

Nieuw in de regio Goeree-Overflakkee: Casuïstiekbesprekingen

19 mei 2022

Vanaf september wordt er iedere 2 maanden een (online) casuïstiekbespreking georganiseerd voor de regio Goeree-Overflakkee. Deze online informatiesessie (max. 1 uur) is gericht op het leren met en van elkaar.… Lees meer


Interactieve trainingssessie VIR / Meldcode

18 mei 2022

Naast het team Jeugd en Gezin zijn nu ook de teams WMO, Schuldhulpverlening, Arbeidsparticipatie en Werk & Inkomen getraind in het gebruik van de VIR. Gedurende het eerste kwartaal hebben… Lees meer


Eerste fusie regio’s in Noord-Holland een feit!

29 juni 2020

In Noord-Holland is het al enige tijd de wens om van losse regio’s in MULTIsignaal één grotere regio te maken. Dit betreft drie regio’s die onderling al veel samenwerken. De… Lees meer