Verslag en aftermovie Delen=Vermenigvuldigen

5 juni 2023

Afgelopen 11 mei organiseerden we weer een bijeenkomst Delen=Vermenigvuldigen. Deze bijeenkomst stond in het teken van de doorontwikkeling naar een samenwerkingsinstrument en de juridische mogelijkheden. Deze dag gemist? Bekijk hieronder de aftermovie!

Mr. Jolanda van Boven presenteerde haar visie over de juridische mogelijkheden voor informatiedeling. De nut en noodzaak voor een integraal samenwerkingsinstrument blijft volgens haar bestaan. De juridische grondslag hiervoor is te vinden in de huidige wetgeving, waardoor het nu al mogelijk is om een nieuw samenwerkingsinstrument te gebruiken. De Gebruikersvereniging heeft Mr. Jolanda van Boven gevraagd om haar advies op schrift te stellen, zodat dit door onze leden -de aangesloten gemeenten- gebruikt kan worden.

Anouk Gommans, directeur MULTIsignaal, presenteerde de uit het veld opgehaalde informatie, wensen en behoeften voor een nieuw samenwerkingsinstrument. Aan de hand van stembiljetten werden meningen en ideeën uit de zaal opgehaald. We vinden het belangrijk dat alle betrokken partijen meedenken over een nieuw samenwerkingsinstrument. Op basis van de input vanuit gemeenten, en de ingevulde stembiljetten is een enquête opgesteld met verdiepende vragen. Om zoveel mogelijk inzichten mee te nemen vragen wij 5 minuten van jouw tijd om deze enquête in te vullen.

De dag is afgesloten met een inspirerend ervaringsverhaal van Alex van der Horst van AlexHelpt en een gezellige borrel.

Wil je meepraten over de doorontwikkeling, de juridische mogelijkheden en/of het Plan van Aanpak van VWS? Neem dan contact met ons op.


De aftermovie is geproduceerd door FVBAVP