2-Stapsverificatie nieuwe standaard

29 augustus 2022

Binnen MULTIsignaal bestaat al enige tijd de mogelijkheid om in te loggen met 2-stapsverificatie (2SV). Hiermee wordt de veiligheid rondom het inlogproces nog beter gewaarborgd.

Bij het inloggen wordt behalve gebruikersnaam en wachtwoord, om een aanvullende code gevraagd. De veiligheid van MULTIsignaal vinden wij belangrijk, daarom is in overleg met de Gebruikersvereniging van MULTIsignaal besloten, dat deze functionaliteit uiterlijk per 1-1-2023 voor alle convenanten / regio’s wordt aangezet.

2-Stapsverificatie wordt inmiddels al gebruikt in een aantal convenantgebieden, waaronder de regio Amsterdam, de stadsregio Rotterdam en JeugdMatch. Voor deze gebruikers verandert er niets.

Wat betekent dit voor mij als gebruiker?

Je hebt vast wel eens eerder gebruik gemaakt van 2-stapsverificatie en het wijst zich in principe vanzelf. Je logt op de gebruikelijke wijze in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Daarna wordt er om een extra code gevraagd. Tijdens het inloggen kun je als gebruiker kiezen op welke wijze je de code wilt ontvangen: via e-mail, via SMS of via een notificatie op de MULTIsignaal app. Deze code vul je vervolgens in, in het daarvoor bestemde vakje op het scherm. Dat is alles.

Sneller en gemakkelijker inloggen? Scan de QR-code met de MULTIsignaal app!

Wat betekent dit voor mij als beheerder?

De 2SV functie wordt automatisch aangezet per 1-1-2023. Bereid medewerkers hier op voor, door hen erop te wijzen dat de functie aangezet zal worden. Je kunt de werking uitleggen en hen adviseren om eventueel de app te downloaden. Ben je beheerder van een convenant en wil je de functie per direct activeren? Dan kun je er ook voor kiezen om eerder dan 1-1-2023 de 2SV functie voor jouw convenant aan te zetten. Neem in dat geval even contact op met onze servicedesk via helpdesk@multisignaal.nl.

Meer informatie?

Uitgebreide informatie over de invoering van 2-stapsverificatie en het gebruik van de QR-code vind je in de FAQ op het service portaal.