Samenwerking eGem en MULTIsignaal voor Verwijsindex en SluiS

19 januari 2021

eGem en MULTIsignaal zijn een samenwerking gestart. eGem neemt met zijn kennis van de lokale overheid een deel van de taken van MULTIsignaal voor zijn rekening. Zij onderhouden het contact met nieuwe gemeenten die gebruik willen gaan maken van de Verwijsindex en SluiS. Hierdoor kan MULTIsignaal zich volledig focussen op de ondersteuning aan alle gemeenten die al met deze samenwerkingsinstrumenten werken.

De Verwijsindex en SluiS

Iedereen heeft het recht om veilig op te groeien. Maar soms gaat dit even niet zo makkelijk en heb je hulp van een professional hierbij nodig. Door de Verwijsindex te gebruiken kan de betrokken professional zien welke collega’s er nog meer bij zijn cliënt betrokken zijn. Om de cliënt zo goed en snel mogelijk te helpen, is vroegtijdige afstemming van belang. Hierdoor worden grotere problemen in de toekomst mogelijk voorkomen. Het belang van de jeugdige staat hierbij altijd voorop. Bij SluiS geldt ditzelfde principe voor cliënten van 23 jaar en ouder.

Vertrouwelijke gegevens

Het gaat hier om vertrouwelijke gegevens. Zorgvuldigheid is dan ook op zijn plek. eGem heeft ervaring met beveiligde netwerkverbindingen tussen organisaties via het Diginetwerk. Het Diginetwerk is een afgescheiden netwerk tussen overheidsorganisaties die onderling vertrouwelijke gegevens uitwisselen. Door de multi-provider strategie van eGem kunnen overheden op Diginetwerk worden ontsloten via verschillende telecomleveranciers. Daarnaast werkt eGem al geruime tijd samen met Enovation om de dienst ZorgMail, een bewezen toepassing om veilig te mailen en vertrouwelijke informatie uit te wisselen, bij gemeenten en lokale overheden onder te brengen.

 

Anouk Gommans, Directeur van MULTIsignaal: “MULTIsignaal en eGem brengen gezamenlijk diensten op de markt die efficiënt, professioneel en ook zeer nodig zijn vanwege de noodzakelijke samenwerking bij de uitvoering van gemeentelijke taken in de (jeugd)zorg. Wij zijn zeer positief over deze versterking van ons team.”

Johan van Marle, Directeur eGem: “Met dit partnerschap zet eGem zich verder in voor maximalisatie van het gebruik van goede, veilige en optimale toepassingen. Met ZorgMail heeft eGem zich reeds bewezen bij ruim 180 gemeenten. Vertrouwelijke informatie veilig en eenvoudig uitwisselen. Daar staan wij voor. De samenwerking met MULTIsignaal past hier dan ook goed bij. Standaard diensten zijn voor vele gemeenten zeer kosteneffectief en qua inspanning efficiënt. Het is duidelijk dat het aansluiten op landelijke standaarden nuttig en eenvoudiger is.”

 

Over eGem

eGem is een eigenzinnige ICT-leverancier speciaal voor lokale overheden, geboren vanuit de behoefte omdat het anders kan. Het anders moet! De combinatie van ICT en lokale overheid maakt dat eGem deze markt door en door kent. eGem biedt naast ZorgMail, Diginetwerk en Digikoppeling, oplossingen waarbij veiligheid en hoge beschikbaarheid van belang zijn. Meer informatie is te vinden op www.egem.nl.

Over MULTIsignaal

MULTIsignaal, opgericht in 2007, onderdeel van Enovation, is de toonaangevende Nederlandse Verwijsindex leverancier die hulpmiddelen biedt aan verschillende zorgprofessionals en organisaties om met elkaar in contact te komen en samen te werken rondom de zorg voor burgers. Het gebruik van de Verwijsindex van 0 tot 23 jaar door gemeenten is verplicht op basis van de Jeugdwet. MULTIsignaal biedt een totale SaaS-oplossing voor het onderhouden van een lokale Verwijsindex, die zorgt voor het doorsturen van ‘signalen’ naar de Landelijke Verwijsindex van de overheid. Het bedrijf heeft een leidende positie in de markt en bedient momenteel alle Nederlandse gemeenten met minimaal 1 product of dienst, waarmee diverse zorgorganisaties en meer dan 50.000 professionals zijn verbonden. Op dit moment onderhoudt MULTIsignaal meer dan anderhalf miljoen verbindingen tussen professionals die gezamenlijk betrokken zijn bij ruim 500.000 kinderen en jongvolwassenen.