Hoe werk je met MULTIsignaal?

31 mei 2021

Wil je weten hoe je als professional een signaal af kan geven? En wanneer? Waar je rekening mee moet houden? En wat noodzakelijk is om te onthouden? Gemeente Amstelveen en gemeente Aalsmeer hebben daarvoor deze korte instructievideo gemaakt.

Wie zijn er allemaal betrokken bij jongeren waar je je zorgen over maakt? Met wie kan je contact opnemen als je andere partijen wilt betrekken bij het signaleren van problemen? En hoe voorkom je dubbel werk? MULTIsignaal helpt hierbij! Met MULTIsignaal is het mogelijk om samen tot een oplossing te komen.

Signaleren, hoe en wanneer?

Voldoende en tijdig gebruik van de Verwijsindex MULTIsignaal geeft een professional sneller zicht op welke andere professionals ook betrokken zijn bij jeugdigen. Maar hoe geef je precies een signaal af? Wanneer doe je dat? Waar moet je rekening mee houden? En wat moet je echt niet vergeten?

In deze korte video vertellen Roy (Combinatiefunctionaris Sport), Tessa (Jeugdwerker+) en Berend-Jan (Top1000 regisseur/verbindingsfunctionaris Straf & Zorg) meer over het signaleren in MULTIsignaal, wat de stappen zijn en enkele casussen.

Preventief signaleren

Wij hopen dat deze video jou als professional helpt bij het werken met en het signaleren in MULTIsignaal. Preventief signaleren bevordert ook de samenwerking tussen professionals. Hierdoor vormt zicht een stevig vangnet rondom jongeren, zodat ze mee kunnen komen in de maatschappij en om hen te helpen bij een betere toekomst.

Bekijk hier de video gemaakt door MULTIsignaal Regio Amsterdam: