Professionals en hulporganisaties, kom in actie!

Kom in actie voor doorontwikkeling van het samenwerkingsinstrument

Als (jeugd)hulpverlener of andere professional heb je vaak een volle caseload en zie je meerdere kinderen en hun gezinnen per dag. Natuurlijk wil je graag de beste hulp verlenen en dat kan vaak alleen als je de hele situatie begrijpt en in kaart hebt. Meestal ken je alle andere betrokkenen wel, maar soms ook niet. Dit besef je niet altijd, of je komt er pas later achter. Dat is jammer.

Kom jij ook in actie? Bekijk de korte video hieronder. De volledige video vind je hier.

Elkaar vinden is het begin van samenwerken

Samenwerken begint met elkaar vinden en de Verwijsindex helpt jou daarbij. Het zorgt ervoor dat je makkelijk en snel in contact kan komen met andere betrokken hulpverleners van een gezin. En dat je bericht krijgt als anderen betrokken raken. Daardoor kan er samen met het gezin en hun (zorg)netwerk een goed hulpverlenerstraject gestart worden, of kan het bestaande traject aangepast worden. Op die manier wordt er niet langs elkaar heen gewerkt maar juist samengewerkt.

Het ministerie van VWS wil de digitale ondersteuning laten verdwijnen zonder dat er een goed alternatief voor terug komt. Kom nu in actie en laat je stem horen om de Verwijsindex te behouden!

Wat kan jij doen om te zorgen dat de Verwijsindex behouden blijft?

Professionals en hulporganisaties kunnen op verschillende manieren helpen om de Verwijsindex te behouden. Wij hebben hieronder op een rij gezet hoe jij dit kunt doen.

Kom jij ook in actie? Bekijk de korte video hieronder. De volledige video vind je hier.