Handreiking gebruik Verwijsindex en Meldcode in het basisonderwijs

28 november 2017

MULTIsignaal SISA (regio Rotterdam-Rijnmond) heeft samen met de vier grote Rotterdamse schoolbesturen, BOOR, RVKO, PCBO en Kind&Onderwijs een handreiking ontwikkeld om het gebruik van de Verwijsindex en het gebruik van de meldcode binnen het basisonderwijs een impuls te geven.

In deze handreiking staan aanbevelingen beschreven op verschillende niveau’s’; bestuur, directie, intern begeleider en leerkracht. Dit document is door Augeo zodanig herschreven dat deze ingezet kan worden op alle scholen in Nederland.

Voor scholen en schoolbesturen

Wil jij de gratis handreiking gebruiken binnen jouw school of schoolbestuur? Neem dan contact op met Linda Odijk van Augeo via  0343-536040 of klik hier voor het aanvraagformulier.

Wil je deze vergelijken met de Rotterdamse handreiking kijk dan op de website van SISA of neem contact op met infosisa@rotterdam.nl.

In samenwerking met de PO schoolbesturen werkt MULTIsignaal SISA momenteel aan een gezamenlijk signaleringsprotocol voor het basisonderwijs. Daarnaast is er een werkgroep gestart met VO schoolbesturen om deze handreiking ook van toepassing te maken voor het VO onderwijs.

 

Meld je hier aan en ontvang onze nieuwsbrief!