Nieuw in de regio Amsterdam: Casuïstiekbesprekingen

28 februari 2023

Vanaf april wordt er iedere 2 maanden een casuïstiekbespreking georganiseerd voor de regio Amsterdam. Deze online informatiesessie duurt maximaal 1 uur en is gericht op het leren met en van elkaar. Samen met professionals uit de domeinen Jeugdhulp, Jeugdgezondheidszorg, Gezondheidszorg, Onderwijs, Maatschappelijke ondersteuning, Werk  & Inkomen en Politie & Justitie ga je in gesprek over geanonimiseerde casussen.

Waarom een casuïstiekbespreking?
Juist door met elkaar een praktijksituatie van alle kanten te belichten, leer je veel. Bijvoorbeeld over het weghalen van twijfels over wel/niet signaleren. Hoe doen anderen dat afwegingsproces? Of hoe informeren andere professionals de ouders? Dus investeer dat uurtje. Reflecteren is leren! Dankzij deze vorm van bespreken kom je tot bewustwording en nieuwe inzichten. Alles om de samenwerking binnen de regio nog meer te verbeteren!

Jouw input is nodig!  
De eerste bespreking heeft als onderwerp “het jonge kind”. Wat zijn dingen die jij graag zou willen bespreken? Stuur dit en/of een casus naar b.van.beckhoven@amsterdam.nl

Een datum voor de bespreking volgt zo snel mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *