Jij maakt het verschil – Challenge

13 juni 2017

Jeugdzorg is vaak in het nieuws.  Helaas is dat meestal vanwege calamiteiten. Wij vinden dat positief nieuws ook aandacht verdient! Op de website jijmaakthetverschil.nu worden de verhalen getoond die doorgaans niet verteld worden.

Verhalen van jeugdhulpverleners, sociaal werkers, leerkrachten en ook van beleidsmakers en regio- of instellingscoördinatoren. Iedereen draagt op zijn eigen manier bij om jeugdigen, die het wat moeilijker hebben, te helpen. En daar mag je trots op zijn, want Jij maakt het verschil!

Ervaringen van professionals

Op jijmaakthetverschil.nu lees je de waardevolle en indrukwekkende ervaringen van professionals. De verhalen gaan over jeugdigen van verschillende leeftijden, etniciteit, gezinssituaties en geven een kijkje in de complexe werkelijkheid van de jeugdzorg.

Het Vergeten Kind

Voor iedereen die het verschil maakt is er een actie gestart. Laat zien dat je trots bent op je werk en je collega’s door het delen van je verhaal. Per ingestuurd verhaal doneert Jijmaakthetverschil €10 aan Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor de 55.000 kinderen in Nederland, die om verschillende redenen niet meer thuis kunnen wonen.
Zie de voorwaarden van de actie op de website.

Challenge

Zet jezelf en je collega’s in het zonnetje! Doe mee aan de Jijmaakthetverschil-Challenge én daag 3 collega’s uit om ook hun verhaal te vertellen. Je kunt hier je verhaal uploaden. De uitdaging plaats je op social media met een vergelijkbare foto, zoals je hier ziet met de tekst #jijmaakthetverschil.

Met deze actie geven wij de vergeten kinderen samen met jou een steuntje in de rug en proberen wij een positieve bijdrage te leveren aan het leven van deze kinderen! Jijmaakthetverschil heeft als startbedrag al €300 gedoneerd. Het eindbedrag dat de challenge oplevert, zal voor 31 december 2017 worden gedoneerd.

Doe ook mee en maak het verschil! Alle ingestuurde verhalen worden in overleg met de schrijver op de website geplaatst.

Nog vragen? Neem dan contact op via info@multisignaal.nl.