Gastcolleges & trainingen

10 januari 2022

Fysieke cursussen en bijeenkomsten gaan vanwege de Coronacrisis niet door en we moeten allemaal zoveel mogelijk thuis werken. Maar wist je dat je ook online een training over de Verwijsindex kunt volgen? MULTIsignaal stelt voor al haar gebruikers een gratis e-learning module beschikbaar.

Hoe kun je de e-learning volgen?

Log in via MULTIsignaal en klik op ‘Links’ in het menu. Hier vind je de link naar de e-learning omgeving.


Hieronder een overzicht per regio met de trainingsdata van MULTIsignaal

Staat uw regio er niet tussen en heeft u wel interesse in een training? Neem dan gerust contact met ons op.

Regio Rotterdam       

In 2022 is het misschien mogelijk de trainingen weer op locatie te geven. Op dit moment is dit nog niet bekend. Hieronder vind je de data en tijdstippen voor 2022. Zodra bekend is of jouw training weer fysiek of nog steeds via MS Teams wordt gegeven, dan word je daarvan op de hoogte gebracht.

Klik hier voor meer informatie

Trainingsdata 2022

Donderdag 12 mei 09:30-11:30 uur locatie volgt
Maandag 30 mei 09:30-11:30 uur locatie volgt
Dinsdag 14 juni 09:30-11:30 uur locatie volgt
Donderdag 30 juni 09:30-11:30 uur locatie volgt

Regio Goeree-Overflakkee

Voor professionals in de regio Goeree-Overflakkee worden er in 2022 weer een aantal online inlooptrainingen verzorgd. Inschrijven kan via dit webformulier voor de volgende data:

Datum Tijd Max. aantal deelnemers
Maandag 6 juni 10:00 – 11:00 10

Vragen over online trainingen kunt u stellen via dit e-mail adres: vir@goeree-overflakkee.nl

 

Regio Hollands Midden       

Voor JeugdMATCH zijn er voor 2022 nog geen nieuwe trainingen bekend.

Voor meer informatie, inschrijven en eventuele vragen kunt u terecht bij Lianne Jansen via: LJansen@ggdhm.nl

Regio Midden-Nederland

Ben je werkzaam in de regio Utrecht-West, Lekstroom of Utrecht-Zuidoost? Dan kun je je inschrijven voor een van de volgende trainingen. De training is geschikt voor professionals die met de verwijsindex willen gaan werken danwel professionals die toe zijn aan een ‘opfris-moment’.

Klik hier voor meer informatie

Trainingsdata 2021

Regio Fryslân        

Door de maatregelen ter bestrijding van het Corona-virus zullen de trainingen van dit voorjaar worden opgeschort. Een nieuwe datum zal worden uitgezocht. Je kunt nu wel alvast hier je interesse melden, dan krijg je een bericht wanneer een nieuwe datum bekend is.

Klik hier voor meer informatie

Regio Eemland

Voor 2022 zijn er nog geen nieuwe trainingen bekend.

Voor meer informatie en inschrijven kunt u terecht bij Erik van der Waal via verwijsindex@amersfoort.nl.

Regio FoodValley            

Op het moment zijn er geen trainingen bekend van Regio FoodValley.
Normaal gesproken kunt u zich via deze link inschrijven voor de trainingen door uw gegevens en de gewenste trainingsdatum in te vullen.

Regio Nijmegen

Klik hier voor meer informatie

Trainingsdata 2021

Regio Amsterdam         

Het is mogelijk om je in te schrijven voor een digitale opfrissessie MULTIsignaal. Deze digitale sessie is bedoeld voor iedereen in de regio Amsterdam die werkt met MULTIsignaal.

Klik hier om je in te schrijven

Trainingsdata 2022

Woensdag 1 juni 10:00 – 11:00 uur Online

 

Regio IJmond, Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer

Update 10 januari 2022:

In verband met corona worden momenteel online trainingen aangeboden. Deze zijn geschikt voor alle professionals die werken met de verwijsindex als opfristraining of voor beginners.

Onderwerpen die in de training aan bod komen zijn o.a., wat is de verwijsindex, waarom werken met de verwijsindex, privacy, de praktijk, het voeren van het gesprek met ouders/jeugdige.

U kunt zich voor een training opgeven door een mail te sturen naar dwoestenburg@haarlem.nl of sfischer@haarlem.nl met vermelding van de datum waarop u de training wilt volgen. U ontvang van ons dan van te voren een mail met een link. De training duurt ca. anderhalf uur met een korte uitloop mogelijkheid. De training gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

Dinsdag 24 mei 10:00 – 11:45 uur Online
Maandag 21 juni 10:00 – 11:45 uur Online

Regio Noord-Holland Noord

In Noord-Holland Noord zijn er verschillende mogelijkheden om uw kennis over de verwijsindex uit te breiden:

1. De SKJ geaccrediteerde training (4,5 punt) over de regionale verwijsindex VIN via Stichting Groeimee. Deze (online) training bestaat uit twee modules, waarvan de eerste module zelfstudie is. Inschrijven kan via de website van Stichting Groeimee.

2. Korte online bijeenkomsten over VIN en MULTIsignaal over bepaalde onderwerpen:
Er worden drie verschillende online bijeenkomsten aangeboden via Teams.

  • Wat is VIN en hoe sluit je aan? Een introductie. Wil je als organisatie of professional aansluiten op VIN, maar wil je eerst meer weten over wat VIN is en hoe het werkt?
  • Wanneer gebruik je VIN en hoe voer je het gesprek? Werk je in de kinderopvang of het onderwijs en vind je het lastig om te bepalen wanneer je je betrokkenheid moet tonen in VIN bij een leerling of kind? Weet je niet goed hoe je het gesprek over VIN kunt voeren met jeugdigen of ouders?
  • Hoe werkt MULTIsignaal en wat doe je met de mails? Heb je een account om gebruik te maken van MULTIsignaal, maar weet je niet goed hoe het systeem werkt? Blijf je mails krijgen vanuit MULTIsignaal en wil je weten hoe je dit zoveel mogelijk kan voorkomen?

Schrijf je in via het inschrijfformulier korte bijeenkomsten. Ongeveer een week voor de bijeenkomst ontvang je de uitnodiging.

3. E-learning:
De ‘Cursus: vroeg samenwerken in Noord-Holland Noord (VIN)’ is te vinden via het linker menu van MULTIsignaal. Deze training is alleen beschikbaar voor professionals met een account voor MULTIsignaal. In deze e-learning leer je hoe jij door gebruik te maken van de Verwijsindex VIN vroegtijdig in contact kunt komen met andere betrokken professionals. Waarom en hoe maak je gebruik van dit instrument. Ontdek hoe het gebruik van VIN jou, de jeugdige en het gezin kan ondersteunen. Vinden, verbinden en samenwerken staan centraal in deze e-Learning module.


MULTIsignaal staat open voor vragen, informatie en feedback. Wilt u contact met ons opnemen? Dan kan dit via deze link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *